Смугасті історії або фаворити сезону
Кавун – це солодка та смачна ягода, унікальні ласощі для дорослих та дітей. При одній згадці цього слова наша уява одразу намалює соковиту, хрустку, рожево-червону м’якоть, як справжнє втілення літнього освіжаючого смаку і перенесе нас в спогади про безтурботні дні на пляжі або відпочинок під сонцем.
Кожен з нас, ще з дитинства знає, що таке херсонський кавун. Це безумовний знак якості та користі, це бренд на українському базарі. Не раз, продавцям вдавалось цими магічними словами зловити на ґачок покупців. І не важливо, що ягоду могли привезти з іншого міста. Наразі, розуміючи всю складність ситуації південних регіонів, з вірою в якнайшвидше звільнення наших земель, ми повинні адаптуватись до нових обставин, зрозуміти перспективи та особливості вирощування кавунів в Східному, Центральному, Північному та Західному регіонах України.
Опираючись на думку фахівців та на наш особистий досвід минулих 2022-2023 рр. дозволимо собі провести невеликий екскурс у світ гібридів кавунів, проаналізувати наші напрацювання та визначити фаворитів. Представляємо вашій увазі гібрид Мірсіні F1, який набрав неабияку популярність та став улюбленцем фермерів Східного та Центрального регіонів.
Привабливе зовнішнє забарвлення, унікальний рубіновий колір м’якоті, дрібна насінина та тонка шкірочка, все це, робить гібрид лідером у середньостиглому сегменті. За своєю популярністю не поступається і гібрид Лоріан F1 - новий середньо-ранній гібрид типу шуга бейбі. Добре переносить весняні похолодання, високі літні температури та значні опади. Рослини мають міцне коріння, що дозволяє формувати велику кількість плодів. М’якоть гібрида червоного забарвлення, смачна, щільна, дуже солодка та ароматна. Отже, гібрид дає фермерам гарантовану можливість отримати високий урожай якісних плодів, які мають чудовий товарний вигляд та високий попит на ринку. Із найбільш стресостійких гібридів повагу фермерів заслужив Бархан F1. Потужна рослина з набором стійкостей до хвороб, має овально-округлі, однорідні плоди, вагою 8-11 кг, які добре зберігаються та зручно транспортуються.
Не залишимо поза увагою і гібрид від компанії Nunhems, кавун Талісман F1. Назва, як вагомий аргумент! Хіт продажів у 2023 року. Ранній, стресостійкий гібрид типу Кримсон Світ. За період вегетації накопичує приблизно 11-12% цукру. Відмінною рисою гібрида, є великий розмір насіння для посіву, це дає можливість вирощувати кавун, як через розсаду, так і через прямий висів в ґрунт. Тож обирати тільки вам!
Гібрид Лівія F1 представлений компанією Clause seeds – сміливо можна назвати гібридом «із бородою». Це кавун саме для консерваторів, для фермерів, які віддають перевагу відомому та передбачуваному. Всесезонний, дуже стабільний, високоврожайний, може дати 100 т/га. На кожній рослині формується 2-3 плоди. Генетичною особливістю гібриду є відсутність внутрішніх пустот.
Це невеликий перелік гібридів, на який ми хотіли звернути увагу в цій статті, з повною версією нашого асортименту ви можете більш детально ознайомитись на нашому сайті, а фахівці нашого магазину допоможуть вам зробити правильний вибір.
Команда інтернет магазину PROграунд хотіла поділитися своїм досвідом, звернути увагу на деякі цікаві факти, щодо гібридів кавунів, змотивувати тих, хто починає все з початку або ще вагається, надихнути на експерименти тих, хто давно у темі баштанництва. Але, слід усвідомлювати, що до кожного питання треба підходити системно. Вивчати досвід інших, обирати для кожного сегмента відповідні гібриди, вдосконалювати технологію (полив та живлення), експериментувати з густотою посіву, пробувати кавуни інших типів, купувати якісний товар.
Наостанок, для підняття настрою, хотіли би подарувати вам рецепт легкого, тонізуючого напою – смузі з кавуна, який може стати зручним сніданком, перекусом чи нагородою після спекотного дня.
Рецепт наданий нашим постійним клієнтом.
Інгредієнти:
Кавун _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 400 г
Лимон_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 1 шт
Мед _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 20 г
М'ята_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ за смаком
Крок 1/3
З кавуна виріжте 400 г м’якоті виберіть насіння і наріжте шматочками. Покладіть у холодильник для охолодження.
Крок 2/3
Лимон помийте і розріжте навпіл. Одну половину наріжте скибочкам, а з другої вичавіть сік.
Крок 3/3
Перекладіть охолодженні шматочки кавуна в блендер, додайте лимонний сік та мед. Збийте до отримання однорідної маси. Покладіть 4 кубики льоду і збийте ще раз. Перелийте готове кавунове смузі в бокали і прикрасьте листочками м’яти та скибочками лимона. Смакуйте на здоров’я!